Mäkipelto-residenssi

TAITEILIJARESIDENSSI& PROJEKTITILA

Ei tästä mitään Salmelaa ole tulossa.

Residenssin käytössä on kaksi nukkuma-aittaa, joista molemmista käsin on mahdollista työskennellä. Aitoissa on majoitustilat, keittolevy, sähköt ja kirjoituspöytä. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus erillisen työskentelytilan käyttöönottoon.

Vuonna 2016 vihitään ensimmäinen taiteilija-aitta käyttöön, kun kesällä Mäkipellon tilalle saapuu saksalainen Yala Juchmann. Kesän aikana pihapiirissä tehdään remonttia ja luodaan tulevien vuosien toiminnalle käytännölliset puitteet. Näyttelytoiminta alkaa vuonna 2017, mutta residenssin toimintaan on mahdollista ottaa osaa talkoissa ja liittymällä Kulttuuriyhdistys Mäki, pelto ja metsä ry:n jäseneksi.

Tällä hetkellä residenssiin ei ole avointa hakua, mutta luonnon rauhasta ja fyysisestä työstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä +358440606836 (Jyrki) tai trtrjyrki@gmail.com.

Kesän 2016 taiteilijat ovat:

Yala Juchmann (Saksa)
Yala portf

Minulle työskentely valokuvan kanssa tarkoittaa rajojen etsimistä ja rajoitteiden esilletuomista. Olen kiinnostunut epätarkasta alueesta, jolla valokuvan historialliset, tekniset ja fenomenologiset ominaisuudet romahtavat. Tämä romahdus tarkoittaa varsinaisesti uuden tilan syntymistä ja uuden näkökulman aukeamista: Mitä ovat ne olosuhteet, joissa eri määreet muodostavat jotain, mitä voidaan kutsua ‘valokuvaksi’.

slice_0_5

Työskentelymetodini on luonteeltaan kokeellinen: Yhtäältä tarkoituksena on antaa tilaa ‘luonnolle’ — valon ja tila-ajan kaoottiselle ja sattumanvaraiselle yhdistelmälle. Toisaalta rajaamisen muodot ja oma taiteellinen valintani ovat eksistentiaalisesti tärkeä osa työni henkilökohtaista merkitystä. Sarjassa ‘elysian fields’ tein maasta kameran rungon, jonka lävitse siivilöityvän valon tallensin valoherkälle materiaalille. Nämä satunnaiset olosuhteet, valon ja paikan sattumanvarainen yhteys, loi komposition. Sarjassa ‘fragments’ klassinen nelikulmainen kuva-ala häipyy tarkoituksenmukaisen leikkauksen myötä. Nämä motiivit ovat paperi– ja foliosommitelmien fotogrammeja. Minulle analoginen valokuvaus näyttäytyy ulkomaailman voimien ja omien manipulatiivisten väliintulojeni yhteisvaikutuksena.

Yala Juchmann

(suom. J.V.)

STRINGS ATTACHED SOCIETY (Islanti/Suomi)
IMG_8942

The Strings Attached Society on uudisraivaushanke, jonka päämääränä on toteuttaa ulkoilmagalleria Ristiinan alueella sijaitsevaan Veeranrinteen metsään.

Kaikki maailmassa viittaa johonkin muuhun. Inhimillinen toiminta on yhteyksien luomista. Itsensä ja ympäristönsä kanssa yhteydessä oleminen luo olemiselle perustan. Strings Attached Society –projekti tekee nämä yhteydet näkyviksi lankojen avulla, synnyttäen visuaalisen, värähtelevän informaatioverkoston.

Tämän näkyväksi tekemisen myötä on mahdollista tutkia yhteisön sisäistä viestintää ja nähdä, miten paljon meidän elämämme on tästä viestinnästä riippuvaista.

Viktor Hannesson

(suom. J.V.)

STRINGS ATTACHED SOCIETY WORDPRESS